Logo
hu ro en
KARÁCSONYI gyerekmese a bátorságról, jóságról és a karácsonyi csodákról.

Jegyek ára: 10 lej
Jegyek elővételben kaphatóak:

• ONLINE a linkre kattintva
https://bit.ly/2ElXdNp

• SZEMÉLYESEN hétfőtől (2018. dec. 17.) a csíkszentsimoni Polgármesteri Hivatalban és a könyvtárban


Egyszer volt, hol nem volt...

A Csillaghercegnő északról jött, Norvégiából, és zimankósan gyönyörű látványvilággal és szíveket érintő mondanivalóval vezet be minket az adventi várakozás csendesen meghitt hangulatába…bátorságról és jóságról!

A mese Sonjáról szól, a melegszívű cselédlányról, aki ígéretet tesz a királynak, hogy visszahozza a birodalmába a karácsonyi csillagot, és ezzel segít megtalálni az elveszett királylányt, Aranyhajat is.

A kis Sonja kalandos utazása során találkozik az erdei manókkal, az északi széllel és a Mikulással is. Mondhatnánk, hogy a hős sztereotip, a konfliktus egyszerű, a gonosz figurák sablonosak, de pont ebben rejlik a nagyszerűsége is egyben.

Tradicionális mese, magával ragadó elbeszélés, ahol még olyan avíttnak tűnő értékekben hihet az ember, mint hogy a bátorság és a jóság legyőzi az akadályokat. Naiv báj és népmesei fordulatok jellemzik a filmet, de mindenekfelett előnye az, hogy gyönyörű az egész, úgy, ahogy van.

A nyitókép sorozatban a mindig beváló, képeskönyv lapjain megelevenedő, előzményeket elmesélő narratív meseolvasással kezdetét veszi az „egyszer volt, hol nem volt…” hangulat, mely azonnal abba a másik varázslatos régióba emel minket, amely a letűnt korok, rég elfeledett mézeskalács illatú karácsonyaira emlékeztet.

Vàrunk szeretettel kicsiket és nagyokat a karácsonyra hangolódva!
<< Vissza
Események
Hivatali közinfó
Ügyfélfogadás

Hétfő: 7.30-15.30
Kedd: 7.30-15.30
Szerda: 7.30-17.30
Csütörtök: 7.30-15.30
Péntek: 7.30-13.30