Logo
hu ro en
❗️Csíkszentsimon Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy a mai naptól 2020 március 19-től kizárólag csak telefonon és online működik az ügyfélfogadás a hivatalban meghatározatlan ideig!

☎️Elérhetőségek: telefon 0266334603, (9 és 14 óra között) anyakönyvezés esetén hivják a 0757017650 számot vagy e-mailen a primariass@yahoo.com.
Megértésüket köszönjük!
Tisztelt lakosok!

Ebben az időszakban az idős személyek sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért arra kérjük, hogy fokozottabban figyeljünk idősebb családtagjainkra, gondoskodjunk napi ellátásukról.
Ezért megkérünk mindenkit, hogy lehetőleg segítsen a bevásárlásban idős és beteg rokonaiknak, szomszédaiknak.
Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatalának alkalmazottai is felajánlják, hogy az elkövetkezendő időszakban segítenek a bevásárlásban azon idős személyek számára, akiknek ezt családtagjai nem tudják megoldani vagy nincs közvetlen segítsége.
Megkérjük, ezen szándékukat jelezzék a 0266-334603 telefonszámon, Sütő Mónika kolléganőnknek.
A hivatal munkatársai házhoz mennek a pénzért, ezt követően a visszajáróval együtt házhoz viszik a kért élelmiszereket.
Felkérjük az idős személyeket, hogy kerüljék a forgalmas helyeket, lehetőleg maradjanak otthon!
A szülők figyelmébe!!!

Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatala felhívja a szülők figyelmét, hogy a kényszervakáció ideje alatt, a gyermekeiket ne engedjék zsúfolt helyre, nagy közösségekbe, amennyiben lehet maradjanak inkább otthon.
A Tanügyminisztérium bejelentése szerint, április 19-ig nem kezdik újra az oktatás, vagyis szünetel a tanítás.
Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatala értesíti a lakosságot, hogy a koronavírus megelőzése érdekében, az alábbi intézkedéseket vezeti be, ami az ügyfélszolgálatot illeti a polgármesteri hivatalban:
Idén március 15. más volt, mint máskor.
Már kitaláltuk, hogyan fogunk ünnepelni, elgondoltuk a forgatókönyvet. Talán kicsit reménykedtünk is, hogy mivel az idén vasárnapra esett ez az ünnep, telt házas lehet az esti előadás és a megszokottnál is többen lehetnek a délelőtti koszorúzásokon. Sajnos nem gondoltuk, hogy egy ilyen rendkívüli helyzet veszi kezdetét nem sokkal az ünnep előtt és sajnálattal vettük tudomásul, hogy nem kapunk engedélyt az esti előadásra és az emlékműveknél a koszorúzást is csak kevés résztvevővel tarthatjuk meg. Nagyon más volt az idei ünnep.
Délelőtt 10 órától Csatószegen helyeztük el az emlékezés virágait. Csíkszentsimonban 12 órakor az Endes kúriánál tisztelegtünk a hősök emléke előtt. Kevesen voltunk, de mégis megható volt elénekelni a himnuszainkat, a magyar és a székely himnuszt.
CSÍKSZENTSIMON KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZOCIÁLIS OSZTÁLYA AZ ÉRINTETTEK TUDOMÁSÁRA HOZZA A HARGITA MEGYEI SZOCIÁLIS ÉS GYEREKVÉDELMI IGAZGATÓSÁG-, A GYERMEKEK FOGYATÉKOSSÁGÁT FELMÉRŐ BIZOTTSÁG-, A FELNŐTTEK FOGYATÉKOSSÁGÁT FELMÉRŐ BIZOTTSÁG VALAMINT A HARGITA MEGYEI MUNKAERŐ-FOGLALKOZTATÓ ÜGYNÖKSÉG FELHÍVÁSÁT.
A SZOCIÁLIS IRODA ALKALMAZOTTAI ELŐZETES EGYEZTETÉS ALAPJÁN (TELEFON, EMAIL, STB.) AZ ÜGYFELEK SEGÍTSÉGÉRE LESZ A SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ÖSSZEÁLLÍTÁSÁBAN ÉSA FENTI INTÉZMÉNYEK IRÁNYÁBA VALÓ TOVÁBBÍTÁSBAN.
2020. február  22.-én községünk hagyományőrző csoportja Szárhegyen képviselte településünket a Hargita megyei Farsangbúcsúztaton. Vasárnap Simonban is eltemettük az a kis telet, ami az idén jutott nekünk. 
De hadd beszéljenek a képek a jó hangulatú rendezvényről.
Mindenkinek köszönjük a részvételt és a közreműködést, főként a hagyományőrző csoport tagjainak az aktív részvételt, a helyi zenészeknek, amiért mindkét nap biztosították a jó hangulatot, a fúvószenekarnak, néptáncosoknak és mindenkinek, aki bekapcsolódott a szervezésbe.

Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a vasárnap 16 órától tartandó Farsangbúcsúztatóra, amelyre a csíkszentsimoni kultúrotthon udvarán kerül sor!
Események
Hivatali közinfó
Ügyfélfogadás

Hétfő: 7.30-15.30
Kedd: 7.30-15.30
Szerda: 7.30-17.30
Csütörtök: 7.30-15.30
Péntek: 7.30-13.30