Logo
hu ro en
FELHÍVÁS

Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Országos Kataszteri és Földkönyv programban telekkönyvezésekre kerül sor a következő dűlőkben: Nagymező, Nyirmező és Görgősmező .
A program révén a gazdák a területeikre telekkönyvet fognak kapni, a bejegyzés ingyenes.

Azon személyek akik még nem tették le, a területek telekkönyvezéséhez szükséges iratokat, 2019 agusztus 15-ig szíveskedjenek behozni a Hivatal Mezőgazdasági irodájára, ellenkező esetben a Polgármesteri Hivatalnak telekkönyveződnek a területek.

Következő iratok szükségesek :
Személyazonossági másolat
Haláleset másolat ( elhunyt örökhagyó esetén)
Születési bizonyítvány másolat
Házassági bizonylat másolat
Idén is megszervesztük a Szent László Napokat községünkben. 
Szombaton a focipályán megtartották az V. Szent László kupát, ahol a kis focisták mérhették össze tudásukat. Első alkalommal rendeztük meg a Csíkszentsimoni Gasztronapot, ahol községünk civil csoportjai vettek részt és főztek finomabbnál finomabb ételeket. A vidám napon gyerekfoglalkozások, légvár, mászófal szórakoztatta a kicsiket. 
Vasárnap délután a kulturális műsorok, valamint a No sugár együttes szórakoztatta a közönséget.

További képek a Galériában.
Tiszta porta, virágos kert- júniusi porta szemle

Idén első alkalommal hirdette meg az Önkormányzat a 'Tiszta porta, virágos" elnevezésű környezetszépítő versenyt. A verseny szabályzata szerint a zsűribizottság tagjai havonta egyszer megtekintik a versenyre benevezett portákat.
Mutatjuk képekben, mit láttunk júniusban.
Véget ért a 2018-2019-es tanév és kezdetét veheti a hosszú nyári vakáció. 
Sok gyerek vehette át az egész évben szorgos és eredményes tanulásáért kapott diplomát, emléklapot, valamint díjazták a belevaló vetélkedő egyéni és csoportos résztvevőit.

Egy tartalmas és kalandos vakációt kívánunk minden gyerek számára!  :)
A Szent László Gyermekvédelmi Otthonba látogattak el pünkösd vasárnap délután, a Székely Gyors Zarándokvonat zarándokai.
Mutatjuk képekben az ünnepi műsort.
Lovas zarándokok haladtak át községünkön, akiket a Szent László Ház udvarán fogadtunk egy rövid köszöntésre és pihenőre! 
Kozma István polgármester feltűzte a település szalagját arra a zászlóra amit a lovas zarándokok a Csíksomlyói búcsúra visznek magukkal. A csoporttal tartott Potápi Árpád János államtitkár úr is! Köszönjük, hogy megtiszteltek jelenlétükkel!

Május 13.-án a Csíkszentsimoni Endes József Általános Iskola hetedik osztályos diákjai rendkívüli kihelyezett történelem órát tartottak az úzvölgyi katonai temetőben.
Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor pénteken, május 10.-én Székelyföldön tartózkodott. A péntek délután községünkbe is ellátogatott és Szent László Gyermekvédelmi Központot kereste fel.
Események
Hivatali közinfó
Ügyfélfogadás

Hétfő: 7.30-15.30
Kedd: 7.30-15.30
Szerda: 7.30-17.30
Csütörtök: 7.30-15.30
Péntek: 7.30-13.30