Logo
hu ro en
Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. A zenekar és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes közös szervezésében a tavalyi zsúfoltságig megtelt terem láttán január 12.-én délután két egymást követő konceret tartottak Csíkszeredában, így minden érdeklődő kényelmesen elfért.
Községünkben vendégszerepel a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc kabarétársulat, 2019. február 9.-én szombaton, este 7 órai kezdettel.
Hètfőtől már kaphatóak a jegyek a Csillaghercegnő című film vetítèsère a Polgármesteri Hivatalban ès a Községi Könyvtàrban. Jegyek àra 10 lej minden korosztály számára.
Igazi kikapcsolódás kicsinek ès nagynak egyaránt!
Hangolódjunk együtt Karácsonyra!
Előzetes:
https://youtu.be/Yizjsih8WA
Játszótér avatása a Katicabogár napköziotthonban

Az ősz folyamán felépült korszerű játszótér avatására került sor ma délelőtt, a Katicabogár napköziotthonban.
A Magyar Kormány valamint a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával, a Kárpát-medence Óvodafejlesztési program keretében valósult meg.
Az Európai Unióban 13000 település nyújtott be igénylést ingyenes wi-fi szolgáltatásra közterületen, ebből első körben 2800 települést választottak ki. Országszerte 224, Hargita megyében 8 település a kedvezményezett, köztük Csíkszentsimon község is, a község 15.000 eurót használhat fel a jövőben a rendszer kiépítésére.

https://www.maszol.ro/index.php/gazdasag/105626-ezeken-az-erdelyi-telepuleseken-lesz-ingyen-wifi
Közvilágítás korszerűsítése

Csíkszentsimon Községében elkezdődtek a közvilágítás korszerűsítésének és bővítésének a munkálatai. 
A szakemberek már dolgoznak, hogy hatékonyabb közvilágítás legyen Csíkszentsimonban és Csatószegen egyaránt.

https://szekelyhon.ro/aktualis/mar-nem-kell-ejjelente-a-sotetben-botorkalni-a-kozvilagitas-hianya-miatt-a-csikszeki-falvakban
Gondolt már arra, hogy vannak olyan családok, idős emberek, akik szociális, egészségügyi vagy egyéb okból kifolyólag nehéz körülmények között élnek és egy egyszerű bevásárló-lista talán a karácsonyi kívánságlistájuk?

A Csíkszentsimoni Polgármesteri Hivatal alkalmazottai tavaly egy kis ajándékkal lepték meg, azon családokat és időseket, akik nehéz körülmények között élnek. Idén is szeretnénk folytatni ezen kezdeményezésünket, amelybe községünk lakóit is szeretnénk bevonni.
A D V E N T I K É S Z Ü L Ő D É S

Ha idén szeretnéd, hogy az adventi koszorú készítése igazi élmény legyen, amelybe bekapcsolódhat a család apraja-nagyja, szeretettel várunk
2018. november 29.- én, csütörtökön, este 17.00 órától
CSÍKSZENTSIMONI KÖZSÉGI KÖNYVTÁRBA!
Események
Hivatali közinfó
Ügyfélfogadás

Hétfő: 7.30-15.30
Kedd: 7.30-15.30
Szerda: 7.30-15.30
Csütörtök: 7.30-15.30
Péntek: 7.30-14.30