Logo
hu ro en
A mese fontos szerepet játszik a gyermek lelki fejlődésében. A mesének óriási szerepe van a gondolkodási és megismerési folyamatban, a gyermek lelki jellemvonásainak kialakulásában, a pozitív emberi és erkölcsi tulajdonságok formálódásában, a személyiség létrejöttének folyamatában. A mese lehetőséget ad a gyermeknek, hogy megfigyelje: a jónak és rossznak a pozitív és negatív hősöknek meséről mesére megújuló harcát és megnyugodva, az igazság győzelmének hitében megerősödve, lélekben megnemesedve és gazdagodva igenli a megoldást.
Az autonómia ügye melletti kiállás jeléül idén is őrtüzeket gyújtottak Székelyföldön, október 28-án, vasárnap 17.30 órától.
Közsègünkben is lángra lobbant az Őrtűz , a csíkszentsimoni kultúrotthon udvarán 17.30-kor vasárnap. Együtt énekeltük el himnuszainkat, majd Wass Albert verseket szavaltak a fiatalok és a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar zenéjét hallgathattuk.
Köszönjük azoknak, akik résztvettek!

Az iskolás gyermek életében nagy jelentősége van a ciklusváltásnak. Ilyen fontos momentum az V. osztályba való lépés is. Elbúcsúznak a gyerekek a jólismert tanító nénitől, új osztályközösségbe kerülnek, ahol új osztálytársakkal kell, megismerkedjenek, a tanító néni helyett osztályfőnök várja és sok-sok új tanár.
Szépkorúak Ünnepe

Községünkben október 24.-én ünnepeltük a szépkorúakat. 
Az ünnepség hálaadó szentmisével kezdődött, majd az ünnepelteket az Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar fogadta a községi kultúrotthon bejáratánál, ezt követően a legkisebbek versekkel köszöntötték az időseket és a Csíkszentsimoni Színjátszók rövid jelenetekkel nevettették meg a jelenlevőket. 
Köszönjük, hogy együtt ünnepelhettünk!

Családorvosi Rendelők Programja

Községünkben két családorvos is áll rendelkezésre a betegek számára az alábbi programok szerint:


A Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatal Szociális osztálya a lakosság tudomására hozza, hogy 2018. október 15-től megkezdődik a fűtéstámogatásra a dossziék leadása. A típusnyomtatványokhoz a Polgármesteri Hivatal Szociális irodáján lehet hozzájutni. A fűtéstámogatás megszerzéséhez a szükséges iratokat november 05-ig kérjük eljuttatni.

Vasárnap, szeptember 30.-án traktoros felvonulással indult a Csíkszéki Gazdanapok rendezvénye Csíkszentsimonban. A traktorzúgástól hangos felvonulás ünnepélyes megnyitóval folytatódott, majd a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar hangszerei szólaltak meg. Ezután a néptáncé lett a színpad, a helyi Kükürcsin és Kankalin néptánccsoport, valamint a csíkszentkirályi Vadrózsa néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. Nagy érdeklődésnek örvendett a lovas ügyességi verseny és a rönkhúzó verseny is. A nap folyamán kerestük Csíkszék legnagyobb pityókáját, a győztes egy majdnem 2 kg-ot nyomó, csíkszépvízi pityóka lett. A nap zárásaként Lila és a Napoleon Boulevárd koncertjét hallgathatták a résztvevők.
Köszönjük mindenkinek, aki résztvett és segített.
Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete több hazai és magyarországi partnerrel közösen idén is megszervezi a Csíkszéki Gazdanapokat. Szeptember 28.-án, Csíkszeredában, a Megyeházán szakmai kerekasztalt szerveznek. Szeptember 29.-én, Csíkdánfalván, a Kubik-gödörben különböző programokkal készülnek a szervezők.

A három napos programsorozat keretében, szeptember 30.-án, vasárnap községünkben, a Szent László Gyermekvédelmi Központban lesznek egész napos programok.
Események
Hivatali közinfó
Ügyfélfogadás

Hétfő: 7.30-15.30
Kedd: 7.30-15.30
Szerda: 7.30-15.30
Csütörtök: 7.30-15.30
Péntek: 7.30-14.30