Logo
hu ro en
Meghívó

A Hargita Víz Közösségfejlesztési Egyesület és a Harvíz Rt. megalakulásának tízéves évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes folklórműsorával látogatnak el a vízszolgáltató szolgáltatási területének településeire, így Csíkszentsimonba is.

2019. november 3.-án, vasárnap 18.00 órától nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a csíkszentsimoni kultúrotthonba a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadására. A belépés díjtalan.

Mindenkit szeretettel várunk!
Csíkszentsimon Község Önkormányzata szervezésében, szombaton tartották Csatószegen, Szent Simon és Júdás Tádé apostolok ünnepe alkalmával rendezett falunapot.
''Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár.
Aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek.
Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet.
Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.''
"Tiszta porta, virágos kert" kiértékelése

A vasárnapi Csíkszéki Gazdanapok keretén belül sor került a Csíkszentsimon Község által meghirdetett környezetszépítő verseny kiértékelésére is. A verseny célja az volt, hogy minden porta virágba boruljon és ezáltal szebbé váljon községünk arculata.

Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre a Szent László Gyermekvédelmi központban a Csíkszéki Gazdanapok. A jó időnek és a tartalmas programnak köszönhetően kellemes kikapcsolódásban lehetett részük a rendezvényre látogatóknak vasárnap.
2019. július 31.-én, szerdán este kimozdoltunk egy kis testmozgásra, községünk éjszakai fényben való megtekintésére.
Az esti közös bicajozás fő célja a biztonságos közlekedés népszerűsítése, valamint a figyelem felhívása arra, hogyan kell esti fényben helyesen és biztonságosan kerékpározni.
Idén nyolcadik alkalommal kerültek megrendezésre a Csíkszentsimoni Művésznapok. A gyerekeket a népi mesterségekbe és a néptánc világába kóstólhattak bele a  10 nap alatt. Ugyanakkor a fúvós hangszerek is intenzíven szóltak a Művésznapok ideje alatt, a kis diákok számos új ismerettel gazdagodtak.
Ma 14.00 órától a Csíkszentsimoni Művésznapok záró ünnepségére kerül sor, amely lehetőséget ad kicsinek és nagynak bemutatni, hogy mit tanultak az elmúlt napokban.
Mindenkit szeretettel várnak a helyi kultúrotthonban!FELHÍVÁS

Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Országos Kataszteri és Földkönyv programban telekkönyvezésekre kerül sor a következő dűlőkben: Nagymező, Nyirmező és Görgősmező .
A program révén a gazdák a területeikre telekkönyvet fognak kapni, a bejegyzés ingyenes.

Azon személyek akik még nem tették le, a területek telekkönyvezéséhez szükséges iratokat, 2019 agusztus 15-ig szíveskedjenek behozni a Hivatal Mezőgazdasági irodájára, ellenkező esetben a Polgármesteri Hivatalnak telekkönyveződnek a területek.

Következő iratok szükségesek :
Személyazonossági másolat
Haláleset másolat ( elhunyt örökhagyó esetén)
Születési bizonyítvány másolat
Házassági bizonylat másolat
Események
Hivatali közinfó
Ügyfélfogadás

Hétfő: 7.30-15.30
Kedd: 7.30-15.30
Szerda: 7.30-17.30
Csütörtök: 7.30-15.30
Péntek: 7.30-13.30